Enquête Fietsgemeente 2024 van de Fietsersbond

Oosterpoort

Hoe tevreden zijn fietsers met de fietsinfrastructuur in Steenwijkerland? Is het fietsen stressvol of juist ontspannend? Dat zijn de centrale vragen van een enquête die de Fietsersbond momenteel houdt.

De nieuwe afdeling Steenwijkerland van de Fietsersbond roept op om in de enquête van de Fietsersbond ook over Steenwijkerland je mening te geven. Zijn er in onze gemeente strakke, veilige fietspaden of moeten fietsers zich behelpen met hobbelige paden? Gaat Steenwijkerland met zijn mooie omgeving en vele, rustige fietsroutes hoge ogen gooien?

Doe ook mee, want ook niet-leden van de Fietsersbond kunnen de enquête invullen. De gemeente die het hoogst scoort, wordt Fietsgemeente 2024 van Nederland. In 2022 was dat Schiermonnikoog. Deelname aan de enquête kan nog tot 12 november via de website Fietsersbond.nl.

Positief
Bij het vorige onderzoek kwam Steenwijkerland er inderdaad positief uit, omdat veel mensen de regio een mooi fietsgebied vinden. Geen wonder met de Weerribben, Wieden en de bossen van Drenthe in de buurt. Ook de kwaliteit van de recreatieve fietspaden werd in het algemeen positief gewaardeerd.

Het oordeel over de fietspaden binnen de bebouwde kom viel toen minder gunstig uit. De meeste reacties spraken van achterstallig onderhoud, oncomfortabele fietspaden en conflicten met auto’s. Er is op dat terrein dus nog ruimte voor verbetering.

De nieuwe afdeling van de Fietsersbond in Steenwijkerland wil daar graag haar steentje aan bijdragen. Jij ook? Word dan lid, vul de enquête in of doe mee aan onze oprichtingsactiviteit en -fietstocht (25 km) op zaterdagmiddag 28 oktober.

Categorieën